Üdvözöljük Kedves Játékosainkat az "Előzd meg Trianont", a magyar fejlesztésű első világháborús társasjáték weboldalán!

 

Ismerd meg a játék új, centenáriumi kiadását! Átdolgozott, a korszak hangulatát átadó grafika, egyszerűsített szabálymenet!  

A játék korábbi, 2019-es kiadásáról itt lehet olvasni, amiből az utolsó darabok még megrendelhetők!

Figyelem! A játék elfogyott, de hamarosan újranyomás várható

1914. július 28. - egy hónappal Ferenc Ferdinánd meggyilkolása után megkezdődik az első világháború, amit kezdetben csak mint "Nagy Háború" emlegetnek, és ami számunkra a trianoni békével végződik. Te mit tettél volna másképp? Ebben a játékban ugyanis  csak rajtad múlik, hogy ki fog nyerni. Válassz egy nagyhatalmat vagy szövetséget, és vezess győzelemre egy nemzetet! Irányítsd a kor legnagyobb hadvezéreit,  egyezkedj a semleges országokkal, építsd ki a hadigazdaságot!

"Kipróbáltuk a játékot, ami 2020-ban igazi felüdülés és hiánypótló a magyar játékpiacon. Mindig is szeretted Bukarestet? Foglald el!" - az Azonnali.hu bemutatója

A játék során a valóban megtörtént események időpontja és mikéntje széles mezsgyén változhat. Ilyen például az orosz forradalom, az USA belépése, a tengeralattjáró-háború vagy az arab felkelés az Oszmán Birodalom ellen. A játék haladó verziójában pedig olyan "finomságok" is megjelennek, mint a munkásmozgalom és sztrájkok, vagy a haditechnikai újítások. 

"Ez a játék megmutatja minden aspektusát, minden kimenetelét a háborúnak, politikai érdekektől az ipari és gazdasági háttéren át a társadalmi nézőpontokig. Ajánlom mindenkinek, akit érdekel a korszak és annak is, akit nem. Mert bár a társas fő célja a szórakoztatás, az Előzd meg Trianont! szemléletesen mutatja be a valós eseményeket, és alkalmat ad a fent felsorolt kérdések átgondolására is." - az Újkor.hu bemutatója

Bemutató az M5 híradójában( 5. perc 16. másodpercétől)

Játékismertető

Az “Előzd meg Trianont - Centenáriumi kiadás” egy forduló alapú táblás játék, ahol a hatalmas, 48x80cm-es játéktérkép Európát, Észak-Afrikát és a Közel-Keletet ábrázolja.Minden ország tartományokra van felosztva, és a cél egyes kiemelt fontosságú területek elfoglalása. Ehhez segítségünkre lesz a 8 különböző típusú egység (gyalogság, lovasság, tüzérség, repülők, tankok, tengeralattjárók stb.), és az őket irányító, 40 valóban létező tábornok és admirális - köztük Hindenburg, Pétain, Horthy vagy a későbbi Atatürk. A csatákban, bár megjelenik a szerencsefaktor és a dobókocka is, ennek szerepe alapvetően kicsi, és a hangsúly a hosszútávú tervezésen van. 

A játék azonban többről szól, mint egyszerű területfoglalásról - a játékosoknak széles lehetősége van a gazdaságuk fejlesztésére, az új hadi technológiák kifejlesztésére és a diplomácia is fontos szerepet kap. 

A játékot 2-től 6-ig bárhány fő játszhatja, lehet akár csak egy-egy országot vagy egy egész szövetséget - az antantot vagy a központi hatalmakat - is irányítani. Minden résztvevő nagyhatalom részletesen, a valóságnak megfelelően lett kidolgozva, figyelembe véve az akkori mozgásterüket, haderejüket. 

A játéknak kettő szabályzata van, az első játékok, illetve rövidebb idő esetén javasolt "kezdő" és a még több lehetőséget tartogató, viszont időigényesebb "haladó" verzió, melyek kattintással letölthetőek. Ha bármilyen probléma adódik a szabály értelmezése során, várjuk a kérdéseket itt.

A játék tartalmaz:

7 országkartont

5 flottakartont

80x48 cm-es térképet

40 db, 2x2 cm-es tábornok, admirális és flotta jelzőt (tokent)

több száz 1x1,5 cm-es tokent (köztük a hadi egységek - gyalogosok, lovasság, tankok stb és egyéb jelzők)

A játék megrendeléséhez kattintson ide.

Képek a játékból (országlapkák, flottalapkák, egységek)

Történetünk

Az "Előzd meg Trianont" ötlete családi körben fogalmazódott meg 2017-ben, miután külföldi példák alapján úgy láttuk, a legtöbb országban a fontosabb történelmi események föl vannak dolgozva stratégiai társasjátékok formájában is, és a játék első kiadása végül 2019 karácsonya előtt jelent meg. A célunk az volt, hogy az első világháború éveit egyszerre tegyük élvezetes és hiteles módon újrajátszhatóvá, hiszen ilyen játék még nem volt a hazai piacon. 

További érdekességeket tudhatsz meg ebből, a játék tervezőjével, Almási-Kecskés Konráddal készült interjúból, vagy ide kattintva.

Videók

Diplomácia

Csata

Hamarosan további videókkal is jelentkezünk, amik a szabályok értelmezésében segítenek....

Megrendelés

Ide kattintva lehet a játékokat (2020-as és 19-es kiadás) megrendelni. 

Akció ! Minden, 9000 Ft-nál nagyobb vásárlás esetén 15% kedvezményt adunk, így a két játék együtt akár 10199 forintért megrendelhető!

Külhoni szállítás esetén itt lehet tájékozódni.

Viszonteladóink, ahol szintén beszerezhető a játék:

Játék és Tudás Webáruház

Webáruház készítés