Bemutatkozás

A társasjátékok iránt érdeklődő fiatalként - és egy társasjátékot kedvelő család tagjaként -  mindig is vonzott egy saját játék létrehozása, ahol a többéves játékos-tapasztalatomat felhasználhatom. Különösen a történelmi, hadi témájú játékok érdekeltek. Sajnálattal tapasztaltam, hogy az első világháború és kora – a magyar történelemben betöltött fontos szerepe ellenére – méltatlanul kevés figyelmet kapott ezen a téren. A családi körben megszületett alapötlet után megpróbáltunk lehetőleg minél több, a témával foglalkozó könyvet elolvasni, hogy rekonstruáljuk az akkori eseményeket és viszonyokat, és korhű játékot hozhassak létre. Emellett a többi játékban szerzett tapasztalataink alapján alkottunk meg egy kiegyensúlyozott és mozgalmas szabályrendszert. Ezzel párhuzamosan több történelmi versenyen is jó eredménnyel résztvettem, ami az első világháborúval foglalkozott.

A szabály első komolyabb verziója 2017-ben készült el, amit intenzív családi tesztelés követett. 2018-tól már a játék legtöbb tartozéka is elkészült, és a tesztelés “élesben” folyt. Tavaly, a 2020-as Trianon centenárium előtt egy évvel jutottunk el oda, hogy jó szívvel tudjuk forgalmazni a játékot. Idén, az elmúlt egy év visszajelzései és tapasztalatai alapján egy új kiadást is megjelentettünk, ami reményeink szerint még jobbanát fogja adni az első világháborús hangulatot. 

A játékot 14 éves kor fölött mindenkinek jó szívvel tudjuk ajánlani, ami akár egy egész játéknak is kellemes szórakozást tud nyújtani. Kiváló ajándék lehet érettségi, szülinap vagy ballagás alkalmából, hiszen a fiatalok így akár játékos formában ismerkedhetnek meg déd- és ükapáik korával. 

Tisztelettel,

Almási-Kecskés Konrád Gusztáv, a játék kiadója és tervezője

Webáruház készítés